С перифраза на крилатата фраза на британския премиер Уинстън Чърчил Нямам

...
С перифраза на крилатата фраза на британския премиер Уинстън Чърчил Нямам
Коментари Харесай

Магистрала Хемус няма да е готова преди 2027 г., а Струма - преди 2030 г. |

С тавтология на крилатата фраза на английския министър председател Уинстън Чърчил „ Нямам да предложа нищо друго с изключение на кръв, тежък труд, сълзи и пот “ завърши проточилата се повече от четири часа работна среща на вицепремиера Гроздан Караджов за положението на инфраструктурните обекти в страната и идните поправки.

" Очаквам от вас труд, пот и сълзи ", обърна се заместник-министър ръководителят към представителите на АПИ, които му рапортуваха километър по километър, тунел по тунел и свлачище по свлачище какво следва да се прави.

На срещата стана напълно ясно, че скоро няма да са подготвени нито автомагистрала " Хемус ", нито автомагистрала " Струма ".

Аутобанът към Гърция в най-оптимистичния вид ще е подготвен до 2030 година. 

" Целият кулоар Ориент-Източносредиземноморски - от 1-1 от Видин до Кулата, той би трябвало да бъде построен до 2030-а. Там попада секторът от Кресненското дефиле, единственият стеснен сектор, който не е в строителство “, сподели Златка Петева от АПИ.

„ С това желаете да кажете, че тези месеци са последният трен, който можем да хванем, с цел да осъществим този ангажимент “, отвърна министър Караджов. „ Тези няколко месеца ние би трябвало да развържем този възел и да пуснем автомагистралата “.

Магистрала " Хемус " и пътят Ботевград - Видин ще са подготвени в най-оптимистичния вид в края на 2027 година " Хемус " ще се бави, защото към момента два от секторите нямат одобрено трасе.

Министър Караджов уточни, че работата по тези два сектора би трябвало да се форсира " да може най-малко към 2026 година хората да имат цялата права “.

Тунел " Железница " на автомагистрала " Струма " ще бъде подготвен доникъде на годината.

Неколкостотин сигнала е получил Гроздан Караджов за дупките по пътищата на страната. Готов е лист с прави с обща дължина от 3100 км, с които стартират първите поправки още тази година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР